Obvestilo svojcem, stanovalcem in obiskovalcem

8. julij 2020
Zaradi prisotne okužbe v občini Ljutomer in splošne slabše epidemiološke situacije ostaja naš dom do nadaljnjega zaprt za obiske in tudi izhode stanovalcev. Obiski stanovalcev so možni le v izjemnih primerih za kar se je potrebno prej dogovoriti.

Svojce naprošamo, naj stanovalcem ne prinašajo predmetov k ograji, ampak jih naj dostavijo na glavni vhod doma, kjer jih bomo sprejeli in varno dostavili stanovalcu. Srečanja svojcev in stanovalcev ob ograji parka niso dovoljena, saj ograja ne preprečuje možnosti prenosa virusa.

Svojci, ki želijo informacije o počutju stanovalcev lahko pokličejo med 10.30 - 12.00 uro in 14.00 - 15.30 uro vsak dan na številke:

  • 02 58 51 121 (1. nadstropje),
  • 02 58 51 122 (2. nadstropje) in
  • 02 58 51 123 (3. nadstropje).

Svojci lahko željo po video klicu ali druga sporočila stanovalcem sporočite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (pripišite komu je namenjeno) ali na tel. 02 58 51 100.

Glede na to, da je dom zaprt tudi za samostojne izhode stanovalcev bomo samostojnim stanovalcem glede na epidemiološko situacijo omogočali organizirane in vodene izhode s spremstvom v naravo. Prav tako bomo omogočili sprehajalne izhode nesamostojnim stanovalcem s spremstvom.

Vodstvo doma

Obvestilo o začasnem zaprtju doma za obiskovalce

3. julij 2020
Zaradi povečanih tveganj in slabše epidemiološke situacije na območju ljutomerske občine začasno zapiramo dom za obiskovalce. Prav tako niso dovoljeni izhodi stanovalcev. Morebitne spremembe bomo sporočili v naslednjem tednu.
Za vso dosedanjo razumevanje in seveda za upoštevanje vseh priporočil in navodil se vam zahvaljujemo. Le skupaj bomo zmogli, če bomo odgovorni do sebe, bližnjega in skupnosti. Hvala.

Vodstvo doma

Navodila za obiskovalce

2. julij 2020
Spoštovani svojci,
v DSO Ljutomer smo zadovoljni, da  lahko organiziramo varne obiske naših stanovalcev (podrobnejša navodila boste prejeli ob obisku, v nadaljevanju pa navajamo nekaj osnovnih informacij):

- obiski morajo biti vnaprej dogovorjeni in se najavijo na  tel. št. 051 346 199  (ga. Urška), omejeni pa so na eno zdravo osebo (najožji družinski član),
- obiski so razporejeni med 9.00 in 11.00 uro, ter med 13.30 in 15.30 uro (tudi ob koncu tedna in praznikih),
- obiskovalec pri glavnem vhodu  DSO pozvoni in počaka, da ga sprejme koordinator obiskov, ki poskrbi za ustrezno zaščito, obiskovalcu izmeri telesno temperaturo in ga seznani kako poteka obisk,
- obiskovalec ob prihodu izpolni obrazec »Izjava obiskovalca« s katerim izjavlja, da je zdrav, da v zadnjih 14 dnevih ni bil v stiku z okuženo osebo, ter da soglaša z obdelavo osebnih podatkov (v kolikor izjave ne podpiše, se obisk ne izvede).
- obiski se izvajajo na zunanji pokriti terasi DSO (izjemoma je možen obisk tudi v sobi stanovalca), omejeni pa so na največ 30 minut,
- dovoljeno je prinašanje živil, v zmernih količinah, ki naj bodo v zaprti embalaži ali originalno zapakirana, sveže sadje pa v količini za eno osebo, ob prihodu v DSO pa o tem obvestite  koordinatorja obiska.

Obrazec "Izjava obiskovalca"

Donacija v višini 200 evrov

1. julija 2020
donacija-smcV sredo sta nas obiskala predstavnika Kroga seniorjev Stranke Modernega centra g. Milan Osterc ter g. Jože Duh in nam predala donacijo v višini 200 EUR, ki je namenjena našim stanovalcem. Donacijo je sprejel predstavnik stanovalcev v svetu zavoda g. Anton Heric, ki se je skupaj z direktorjem doma mag. Tomislavom Nemcem donatorjem zahvali za to plemenito gesto.  V varni razdalji sta gosta tudi pokramljala s stanovalci doma, ki so hvaležni za vsak dar, ki jim lahko polepša dan.

Zahvala donatorjem DSO Ljutomer

30. junij 2020
Spoštovani,
zelo smo hvaležni vsem, ki ste se v času epidemije, ko smo bili v najtežjih trenutkih, spomnili na nas in nam stali ob strani ter nam po svojih močeh nesebično pomagali.
Pomoč donatorjev nas je prepričala, da živimo v družbi, kjer solidarnost zmore premagovati tudi najtežje ovire. V trenutkih, ko smo se z izjemnimi napori trudili, da zavarujemo zdravje in življenje stanovalcev v našem domu, nam je zavedanje, da nismo ostali sami, dalo še dodaten zagon, da smo skupaj premagali najhujšo oviro doslej.
Zato danes lahko s ponosom rečemo: »Skupaj nam je uspelo.«

HVALA, VSEM, KI STE NAM STALI OB STRANI IN NAM PRIJAZNO POMAGALI!

Direktor DSO Ljutomer,
mag. Tomislav Nemec, s sodelavci.

SEZNAM DONATORJEV:
- ARS PHARMAE D.O.O., LJUBLJANA,
- AVTO MEDIJA D.O.O., LJUBLJANA,
- CENTER ZA STAREJŠE OBČANE ORMOŽ,
- CZ LJUTOMER,
- DANA D.O.O. MIRNA,
- DARKO KOLAR, NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, PRISTAVA,
- DEWESOFT DREAMLABS D.O.O., MARIBOR,
- DOM STAREJŠIH OBČANOV RAKIČAN,
- G. JOSIP FRANOV, LJUTOMER,
- Ga. CILKA JAKELJ, SP. KAMENŠČAK,
- GENERALNO ZDRUŽENJE KITAJSKIH PODJETIJ V SLOVENIJI, LJUBLJANA,
- JP PRLEKIJA D.O.O., LJUTOMER,
- KLUB SLOVENSKIH PODJETNIKOV, LJUBLJANA,
- LIONS KLUB LJUTOMER,
- LIONS SLOVENIJA, ZVEZA LIONS KLUBOV, LJUBLJANA,
- MAJDA KOREN S.P., BRATONCI,
- MED TRUST D.O.O., LJUBLJANA,
- MEDIAS INTERNATIONAL LJUBLJANA D.O.O.,
- MEDIČARSTVO CELEC S.P., RATKOVCI,
- MED JELŠAMI, BRANKA VORŠIČ S.P., MORAVCI V SLOVENSKIH GORICAH,
- POMURSKE LEKARNE LJUTOMER,
- RADENSKA D.O.O., BORAČEVA, RADENCI,
- SINDIKAT DELAVCEV V ZDRAVSTVENI NEGI SLOVENIJE, LJUBLJANA,
- SPLOŠNA KNJIŽNICA LJUTOMER,
- USNJARNA PRINČIČ & CO D.O.O., LJUTOMER,
- VIOLE MARIBOR,
- ZBORNICA ZDRAVSTVENE NEGE IN BABIŠKE NEGE SLOVENIJE, LJUBLJANA,
- ZO-LA D.O.O., GRAD.

Koledar dogodkov

Avgust 2020
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naročanje na jedilnik