Hvala, da ste nam stali ob strani!

25. maj 2020

20 dogodkov. 112 nastopajočih. Več kot 800 minut krasne (slovenske) glasbe, ki je pobožala naša ušesa, nam napolnila srce in nam vlila upanje, da smo šli pogumno in hrabro naprej. V prvi vrsti gre velik objem in iskrena zahvala pobudnici Cilki Jakelj, ki nas je povezala, nas bodrila in pustila poseben pečat. Superlative pa bi lahko navrgli za prav vsak nastop, ki smo ga doživeli v teh tednih. Vsem glasbenikom globok poklon in srčna zahvala za njihovo lepo gesto. Dokazali ste,da je prleška duša plemenita.

Hvala, da ste nam stali ob strani.
Hvala, da ste nas bodrili.
Hvala, da ste nas sprejeli.
Hvala, da nas imate radi.

Čeprav smo bili narazen, smo bili s srci še kako skupaj! 

Obvestilo svojcem o možnosti obiskov

20. maj 2020
Spoštovani svojci,
v DSO Ljutomer smo zadovoljni, da tudi pri nas lahko organiziramo varne obiske naših stanovalcev. Podrobnejša navodila boste prejeli ob obisku, v nadaljevanju navajamo nekaj osnovnih informacij:
- obiski morajo biti vnaprej dogovorjeni. Obiskovalci svoj obisk najavijo na naslednjo telefonsko številko 02 585 11 08 (socialna delavka). Velja za vse obiske, tudi popoldan, čez praznike in vikende,
- obisk je omejen na eno osebo in traja najdlje 20 minut, izvajamo ga na zunanji pokriti terasi. Izjemoma je možen obisk tudi v sobi stanovalca,
- obiskovalec izpolni obrazec »Izjava obiskovalca« s katerim se izjavi o svojem zdravstvenem stanju. Obrazec in vsebino izjave lahko dobite na naši spletni strani, lahko pa ga izpolnite tudi v domu pred obiskom,
- obiskovalce naprošamo, da s sabo ne prinašajo nobenih stvari.

                                                                                                    Vodstvo doma

Obrazec "Izjava obiskovalca"

Navodila za obiskovalce

Navodila za obiskovalce v sobi

Razmere se počasi normalizirajo

15. maj 2020
Pri nas v domu se počasi razmere normalizirajo, trenutno je še 11 stanovalcev pozitivnih, njihovo počutje je dobro. Pričakujemo pa, da se bo v naslednjih dneh število pozitivnih še zmanjšalo.
Veliko olajšanje za naše stanovalce je tudi to, da lahko pod nadzorom občasno zapustijo svoje sobe in se sprehodijo po domskem delu parka.

V sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki UKC Maribor so pripravljena tudi strokovna navodila, ki bodo omogočila obiske, ki jih bomo pričeli izvajati postopoma v naslednjem tednu, ko bodo izpolnjeni tudi vsi ostali pogoji. V začetku tedna bomo tudi obvestili svojce o načinu izvajanja obiskov.

Danes se je sestala tudi koordinacijska skupina na kateri sta sodelovali tudi predstavnici Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje. Na sestanku so analizirali delo v zadnjem tednu, pri vzpostavljanju zahtevnega okolja obvladovanja okužb, odkar je pri nas prisotna, nam pomaga in svetuje ekipa zdravstvenih strokovnjakov iz UKC Maribor.

Ugotovljeno je, da se njihov sistematično pripravljen plan uspešno uresničuje in da je medsebojno sodelovanje zelo dobro, rezultat enotedenskega dela je skorajšnja normalizacija stanja v domu. Pristop UKC Maribor, ki svoje znanje ob delu in z vzgledom prenaša na naše in nekatere gostujoče zaposlene, se je pokazal kot zelo učinkovit. Po opravljeni analizi so na sestanku zastavili aktivnosti za naslednje dni. Vodstvo doma ni skrivalo zadovoljstva in se je vsem prisotnim zahvalilo, še posebej za mentorski pristop strokovnjakov UKC Maribor, ki prenašajo svoje znanje in izkušnje glede zahtevnega obvladovanja okužb na naše zaposlene.

Presenetili so nas člani navijaške skupine Viole Maribor

viole14. maj 2020
Člani navijaške skupine Viole Maribor so danes presentili naše zaposlene in ostale delavce, ki pomagajo v našem domu. Donacijo je v naš dom prinesel gospod Martin v znak podpore, spodbude in kot zahvala za trud in požrtvovalnost vsem, ki se borijo proti virusu, med drugim tudi njihova strokovna ekipa iz UKC Maribor, ki je na pomoč pri zajezitvi virusa priskočila v prejšnjem tednu. Za donacijo okusnih pic sta se jim zahvalila tudi direktor in glavna sestra DSO Ljutomer.
Podobnih prijaznih gest smo v DSO Ljutomer zelo veseli in nadvse hvaležni. Tokrat pa so Viole ponovno dokazale, da imajo veliko srce. Med epidemijo so se tako s transparentom ČUVAJI NARODA, HVALA VAM pred UKC Maribor izkazali kot ljudje akcije, podpore in velikega srca. "Maribor - šampion" HVALA!

O mednarodnem dnevu medicinskih sester

dan-sesterTudi v našem domu smo obeležili mednarodni dan medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov, to je 12. maj. Direktor doma in vodja zdravstvene nege sta vsem, ki so bili danes v domu, tako zunanjim sodelavcem kot zaposlenim v DSO, čestitala ob njihovem prazniku in poudarila, da je njihovo delo, še posebej v DSO Ljutomer, izredno pomembno, neprecenljivo in odgovorno. V zahvalo so prejeli simbolno darilo DSO Ljutomer s čestitko in Aristotelovo mislijo »Tam, kjer se križajo potrebe sveta in tvoji talenti, tam je mesto tvojega poklica«. Vsi so se lahko posladkali tudi s svežo domsko kremno rezino. Lepa hvala vsem, ki dnevno skrbite za naše stanovalce.

Koledar dogodkov

Junij 2020
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Prihajajoči dogodki

Ni dogodkov

Jedilniki

23.3. 2020 - 29.3. 2020

Preberi več...

Naročanje na jedilnik